ÉN kamp til historiebøgerne – en holdkamp til glemmebogen
jens mogensen
Af Jens Mogensen

Første holdkampsrunde i Danmarksserien er veloverstået. For Holbæks vedkommende. For os er den overstået. 

Den gode nyhed er, at hver eneste spiller på FKIF1 fortsat har noget at glæde sig til: Første individuelle sejr. De dårlige nyheder står beskrevet i optaktshistorien, som du finder lige her: https://www.fkif.dk/index.php/nyheder/157-nyt-fra-1-eren og er således efterhånden old news. Det jamrer vi ikke over, vi er et hold, og vi står sammen om at redde livet i Danmarksserien. 

Historien om kampen mod Holbæk er 12 klare nederlag og en enkelt sensationel præstation, som vi vender tilbage til. 

Først vil vi gerne sige en KÆMPE TAK til de FKIF’ere, der tog sig tiden til at støtte os i Holbæk. En særlig tak til Per Bergstein, der coachede ivrigt og kompetent og levede sig ind i kampene. 

Første runde: Damesingle og mix

Første runde: Vi taber alle kampe i to klare sæt. Sara og Charlotte var oppe imod to piger, der nemt kunne begå sig på divisionsniveau. Gitte og Onkel i 2. mix mødte en virkelig stærk mix. 

I en lille periode så det ud til, at Camilla Juhler og Jens måske kunne få i hvert fald et sæt med sig i første mix. Efter at have tabt første sæt med 21-15 efter at have halset efter i hele sættet, fik FKIF en forrygende start på andet sæt. Vi kom foran 9-4 på godt og skarpt spil og herefter fulgte to bolde, hvor Juhler fremragende læste modstanderens træk og brød bolden med forhånden. Begge bolde sejlede desværre ud, virkelig uheldigt. I stedet for 11-4 til FKIF ved ophold kom modstanderen på 11-10 og derfra stod der Holbæk på det meste. 21-15 sluttede andet sæt. Spiller for spiller var det Holbæks herre, der var stærkere end Jens, der i nogle sekvenser så et år ældre ud end for et år siden, mens Juhlers indsats i den grad var opløftende. 

Anden runde: Herresingler

I gang med herresinglerne, og det er dette afsnit, som du gerne vil læse. Holbæk-kampen bød således på en af de bedste første herresingler, som nogensinde er blevet spillet af FKIF1. 

Vi starter nedefra: Grelle taber i to klare sæt mod en modstander, der virker uhyggelig stærk som 4. hs. 

Cook gjorde en god figur i 3. hs. Han taber klart i to sæt, men Erik kæmpede forbilledligt, men der var simpelthen tempo og fejlprocent til forskel. 

Buch startede som lyn og torden i 2. hs, kom hurtigt stort foran, men lige pludselig skiftede kampen fuldstændig karakter. Der er ingen tvivl om, at Frederik har spillet til at drille selv de bedste 2. herresingler i Danmarksserien, men det ser også ud som om, at ’Frede’ har brug for at få lidt mere badminton ind i kroppen, før han rammer sin topform. Der er lige præcis NUL bløde kampe i anden herresingle i Danmarksserien, så Frede, vi har brug for dit bedste spil. 

Så hvilken chance skulle Mads Busk så have i første herresingle? Svaret er nærmest sensationelt: ALLE muligheder!

Den skulle du ha’ set, Far Niels!

Mads Busk spillede – by far – sin bedste herresingle i en holdkamp nogensinde. En regulær opvisning i klogt spil, stor variation, godt netspil, utrolig fight og ikke mindst giftige maskerede drop, der gang på gang fik hans modstander til at vende sig mod sin træner, slå ud med armene for ligesom at sige: 

”Hvordan skal jeg nogensinde ta’ dem der?”!

Hvor var det fedt at se, at Busk har fået de maskerede drop ind i sit spil, han har haft dem i arsenalet i flere år, men nu er han klar til at tage risikoen – også for nogle gange at komme til at se lidt fjollet ud, når de ikke sidder der. Det ér et slag med risiko, men Mads’ fejlprocent på lige præcis det slag var mod Holbæk tæt på ikke-eksisterende. Og det var hamrende effektivt. 

Mads vinder første sæt 22-20 efter at have ført med 20-17. På 21-20 angriber Mads, modstanderen er lige ved at få bolden spillet over ham, men Mads stiger til vejrs, rammer bolden på rammen, og sættet var hjemme. Sørgeligt nok skulle den ene bold være sidste gang i kampen, hvor Mads var heldig. Generelt var Mads rystende uheldig. 

Andet sæt: I starten ser det ud som, at det tilhører Mads, men pludselig kommer modstanderen tilbage og kommer foran med 15-13. Herefter følger 5-6-7 bolde, hvor Mads spiller på et helt andet niveau. Angrebsclear, maskerede drop, vilde opsamlinger. Han kommer foran 19-16, og spiller nu sin modstander helt tynd. Han har chancen for et tap ved nettet, men rammer den en anelse på rammen, bolden rammer netkanten og bliver på Mads’ side. Modstanderen, der i den grad har nogle farlige våben i sit spil, sætter efterfølgende det hele perfekt sammen og vinder sættet med 21-19. 

3. sæt er smertefuldt at tænke tilbage på. Mads ryster på smukkeste vis nederlaget i andet sæt af sig og kommer foran 5-1. Han snyder modstanderen fuldstændigt og modstanderen får – toppresset i baghåndshjørnet – lavet et slag, der i bedste fald lykkes 1 ud af 100 gange. Op på netkanten – og ned på Mads’ side. 5-2 til Mads. 5-3 til Mads. Og så endnu en duel, som Mads styrer fra start til slut. Mads smasher, og modstanderen rammer bolden dårligt i sin opsamling. Den ryger op på netkanten. Og ned på Mads’ side. Grotesk!

Modstanderen laver yderligere to regulære netrullere i 3. sæt, og vi taler ikke netrullere fra forbanen. Vi taler lucky punches fra bagbanen. Der er så 4 point, 4 usandsynlige point, lige der. Dem kunne Mads godt have brugt – bare et par stykker. 

De to spillere følges ad hele vejen i tredje sæt, niveauet er højt. Mads gør alt rigtigt, det er kun Mads’ smash, der ikke har fat i kampen. Modstanderen er superdygtig til at læse Mads’ smash, og han har svar på tiltale med fantastiske opsamlinger. 

Kampens endgame er hjerteskærende. Mads fører 19-18. Kommer bagud 20-19. Overlever 3 matchbolde, før modstanderen endelig lukker med 23-21. 

Normalt kan man her tale floskler om at det så var modstanderen, der havde killer-instinktet, men i dette tilfælde ville det være lodret forkert. Det var Mads, der var killeren i den her kamp. En kamp mod en virkelig dygtig modstander. Mads var utroligt uheldig, that’s it. End of story. 

Den skulle du ha’ set, far Niels. Du ville have haft svært ved at tro på det. 

Mads, tak for showet. En mindre positiv person end dig ville nok have svært ved at ryste det nederlag af sig, men det ved vi, at du kan. Dine smash er det absolut eneste, man kan være lidt kritisk overfor, de skal nok være endnu skarpere på det niveau, du spiller på i år. Det var din bedste kamp nogensinde, det var sensationelt flot. 

De sidste kampe

Klare nederlag i de resterende kampe. Begge damedoubler taber forholdsvis klart i to sæt. 

Det skal nævnes, at Onkel og Grelle flot vandt første sæt i anden herredouble mod et voldsomt stærkt par. FKIFs anden sæt-sejr i hele holdkampen. 

Mads Busk og Frederik Buch gjorde det også ok i første herredouble, men med 14 og 16 point var der stadig et stykke vej. Cook og Jens taber klart i 3. hd. 

0-13, og således er vores kvaler i gang. 

/JM